Handyman

Regnskabsprogram til håndværkere

Hvis du er håndværker og mangler et regnskabsprogram, så er der godt nyt, fordi det er nemt at finde et regnskabsprogram til håndværkere. Dette skyldes, at håndværkere som udgangspunkt ikke har brug for et anderledes program end alle andre brancher. Leder du på egen hånd efter et program, så har du nok ikke den helt store forretning, og derfor bør dit regnskabsprogram være så simpelt som muligt. I denne her lille artikel kommer vi til at kigge på et par programmer, som du kan overveje, når du skal være dit første eller næste regnskabsprogram.

Hvis det skal være simpelt og gratis

Simpelt kan betyde mange ting, og det er meget individuelt. Du bør derfor oprette en konto hos de forskellige regnskabsprogrammer, så du kan prøve at sammenligne dem. Dette er muligt at gøre uden at betale penge for det, fordi de netop er gratis. Er de ikke gratis, så er der oftest også en prøveperiode, som du kan anvende. Vi erfarer, at det typisk er 14 eller 30 dage på de danske programmer. De udenlandske er ikke så populære i Danmark, og det er derfor også sværere at få hjælp.

Vi kan nævne 2 regnskabsprogrammer, som du virkelig burde prøve: Dinero og Billy. De minder meget om hinanden, men folk har typisk en præference for det ene eller andet regnskabsprogram. Som nævnt, så er de to programmer gratis at anvende, men der er selvfølgelig nogle begrænsninger. Det giver god mening, at du betaler for programmet på et tidspunkt, fordi du anvender det jo til din forretning. Du ville vel heller ikke give gratis ydelser til dine kunder, og hvis du tænker, at de bare sælger licenser til alle uden at det koster ekstra, så glemmer du deres udgifter til kundeservice.

Har du penge nok på kontoen?

For at kunne udføre opgaver og meget andet, så skal du have nogle penge at investere i forskellige maskiner eller materialer. Hvis det har været et par hårde måneder, så kunne det være, at du havde brug for et erhvervslån til håndværkere. Her kan du låne nogle penge til driften, og så betaler du dem tilbage efter deres betingelser. Det er en god måde at kickstarte forretningen på, hvis du tror på den. Tror du ikke på den, så er det nok ikke den bedste ide at låne penge til din forretning. Du skal selvfølgelig huske at bogføre, at du har optaget et lån i dit regnskabsprogram, så gør du det rigtigt.